Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hoya juannguoana

Hoya juannguoana  Kloppenburg 2002

Místo výskytu : Filipíny. Tato hoya by měla být napsána bez i ... Název je na počest Ju Ann Guo.

Z historie : jeden z nových druhů hoya, který byl objeven na filipínském ostrově Palawan v roce 1994. Tam vyrostla na velkém kamenném útesu, poblíž zalesněné prohlubně mezi St. Pauls a Sabang Bay. Hoya juannguoana publikoval Dale Kloppenburg v časopise Fraterna (2002).

Popis : kudrnatý dřevitý stonek (0,3 cm) má žlutavě hnědou barvu. Listy jsou tvrdé a konvexní, velikost může dosáhnout 14 cm na délku, 7 cm na šířku, oválné. Barva listů je světle zelená s viditelnými žilkami.

Stopky jsou dlouhé 2 cm. Sepaly jsou velmi malé: 0,1 cm dlouhé a 0,15 cm široké. Koruna (koruna) je krémově žlutá s bronzově červeným odstínem. Uvnitř je mírně pubertální. Po úplném otevření se korunní lístky sklopí dozadu. Průměr květů je asi 2 cm.

Vnitřní koruna je bílá. Jeho okvětní lístky jsou krátké, se špičatými vrcholy. Křídla pylového pytle jsou velmi výrazná - jsou jasně žlutá. Deštník může otevřít až 20 květů. Vůně květu je osvěžující.

Tipy pro péči:

Teplota : dobře roste při průměrné pokojové teplotě 20–25 ° C. Odolává teplotám až 10 ° C. 

Osvětlení : světlo milující hoya, ale v horkém období by mělo být zastíněno před přímým slunečním světlem. Cítí se dobře, když je umístěn na západním okně.

Zalévání : mírné, protože půda vysychá. Vyvarujte se absolutního přesušení půdy.

Vlastnosti : H. juannguoana se nedoporučuje pro začátečníky, protože roste pomalu, málokdy kvete a květiny rychle opadávají. Nedoporučuje se aplikovat hodně výživných hnojiv, protože to mění vzhled listů.

 

Náhledy fotografií ze složky Hoya juannguoana